Απολυμάνσεις και απεντομώσεις στου Ζωγράφου

Καταπολέμηση κοριών μέρος Α

Οι κοριοί ζουν ομαδικά σε ξηρούς στενούς και προστατευμένους χώρους, όπως κρεβάτια, ραφές και πτυχώσεις στρωμάτων, ραφές και θύσανοι μαξιλαριών και κουρτινών, κάτω από ταπετσαρίες, κάτω από πίνακες, κάτω από χαλιά, σε έπιπλα (καναπέδες, πολυθρόνες, κομοδίνα), σε χαραμάδες, σχισμές και ρωγμές πατωμάτων, κάσες παραθύρων και θυρών, ηλεκτρικές μπρίζες και διακόπτες κ.λπ.. Στα μέρη αυτά αφήνουν και τα αυγά τους. Οι κοριοί παραμένουν κρυμμένοι την ημέρα και εξέρχονται μόνο το βράδυ για αναζήτηση τροφής. Κοριοί απολύμανση

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΚΟΡΙΟΥΣ

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΚΟΡΙΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ

Η διασπορά τους γίνεται πάντοτε με τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων (όπως έπιπλα, τραπέζια, κρεβάτια, στρώματα κ.λ.π.) και ποτέ με τον άνθρωπο.
Χώροι με μεγάλο πληθυσμό εντόμων, έχουν μια χαρακτηριστική οσμή ειδικά όταν δεν αερίζονται. Οι κοριοί έχουν την ιδιότητα να αποβάλλουν υπόλοιπα αιμοσφαιρίνης μαύρου χρώματος μετά από κάθε αιμομύζηση και να δημιουργούν χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες, ενδεικτικό της παρουσίας τους σε ένα χώρο.

Πλησιάζουν τον άνθρωπο μόνο για να μυζήσουν αίμα και να τραφούν, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του από το CO2 που εκλύει και μετά επιστρέφουν στις θέσεις που κρύβονται. Συνήθως κατά την διάρκεια της ζωής τους χρειάζονται πέντε γεύματα, συνήθως ένα ανά νυμφικό στάδιο.Το θηλυκό γεννά κατά την διάρκεια της ζωής του συνολικά 200-500 αυγά χρώματος λευκοκιτρίνου σε ομάδες των 10-50 αυγών.

Η εκκόλαψη των αυγών πραγματοποιείται σε 4-21 ημέρες ανάλογα με την θερμοκρασία, 7 ημέρες σε 25 οC, λιγότερες σε 27 οC . H μεταμόρφωσή τους είναι ατελής (ανήκουν στα ημιμετάβολα έντομα) και οι νύμφες μοιάζουν με τα τέλεια αλλά είναι μικρότερες σε μέγεθος. Έχουν δε πέντε (5) νυμφικά στάδια. Κοριοί απολύμανση

Κοριοί απολύμανση Μέρος Β

Ο χρόνος εξέλιξης του κοριού ( αυγό-νύμφη-ενήλικο) συμπληρώνεται σε 5-10 εβδομάδες. Η διάρκεια των νυμφικών σταδίων είναι συνήθως 5-8 εβδομάδες, η δε διάρκεια ζωής των ενηλίκων ξεπερνά το έτος. Οι κοριοί μπορούν να αντέξουν μεγάλα διαστήματα πείνας (μέχρι και 4 μήνες) που ποικίλουν ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται και το φύλλο του εντόμου, επιμηκύνοντας έτσι τον βιολογικό κύκλο τους.

Οι κοριοί είναι ευαίσθητοι σε θερμοκρασίες κατώτερες των 15 οC και ανώτερες των 37 οC καθώς και σε υψηλή υγρασία. Θερμοκρασίες 44-45 οC είναι συνήθως θανατηφόρες.
Η υγειονομική σημασία των κοριών είναι περιορισμένη, δεν θεωρούνται ότι μεταφέρουν ασθένειες στους ανθρώπους. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι φυσικοί φορείς παθογόνων του ανθρώπου και των ζώων. Αυτό αποδίδεται κυρίως στη σύντομη επαφή και τη χρήση μόνο του ανθρώπου ως ξενιστή από το C. lectularius.

Κοριοί και αυγά σε χάρτινο κουτί

Κοριοί και αυγά σε χάρτινο κουτί

Στην Αφρική έχει καταγραφή μετάδοση του ιού της Ηπατίτιδας Β με τους κοριούς, όπως και πειραματικά έχουν μεταδοθεί παθογόνα της λέπρας, της λεϊσμανίασης (καλά-αζάρ) κ.λπ.
Αντιμετώπιση: Επειδή οι κοριοί μπορούν να κρύβονται σε ασυνήθιστα και απρόβλεπτα σημεία, πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή πρέπει να προηγείται συστηματική επιθεώρηση με μετακίνηση επίπλων, κρεβατιών κ.λπ. ανασήκωμα στρωμάτων , χαλιών, μοκετών, κ.λπ.
Η συστηματική χρήση ειδικών παγίδων ανίχνευσης κοριών (Bed bug detector), μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων. Μετά την διαπίστωση της παρουσίας τους, λαμβάνουμε τα παρακάτω μέτρα:

Κοριοί απολύμανση μέρος Γ

 • Συγκεντρώνουμε όλα τα κλινοσκεπάσματα, καλύμματα, κουρτίνες, κ.λπ. και αφού τα πλύνουμε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 49 οC, σε συνέχεια τα στεγνώνουμε σε θερμοκρασία άνω των 60 οC

  ΚΟΡΙΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑ

  ΚΟΡΙΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑ

  για χρόνο μεγαλύτερο των 20 λεπτών.

 • Χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα υψηλής απορροφητικότητας στα καταφύγια των κοριών για να απομακρύνουμε κοριούς και αλλεργιογόνους παράγοντες.
 • Συλλέγουμε τους κοριούς που βλέπουμε ότι απέμειναν χρησιμοποιώντας κολλώδεις ταινίες.
 • Κλείνουμε με σιλικόνη σχισμές και ρωγμές σε πατώματα, τοίχους, κάσες, κ.λ.π που θεωρούμε καταφύγια κοριών.
 • Εφαρμόζουμε πρόγραμμα καταπολέμησης

Οι κοριοί εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα σ’ όλο τον κόσμο.Εξαπλώνονται με ευκολία και η αντιμετώπισή τους είναι δύσκολη με αποτέλεσμα ο αριθμός των περιστατικών εμφάνισής τους να αυξάνεται γρήγορα.

Το κλειδί στη λύση του προβλήματος είναι η αύξηση της γνώση μας για τα σημάδια που πρέπει να αναζητούμε προκειμένου να εντοπίσουμε εστίες κοριών αλλά και να διασφαλίσουμε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί γρήγορα από την στιγμή που θα εντοπιστεί.

Οι Επιπτώσεις των Κοριών

Οι κοριοί τρέφονται με το αίμα ανθρώπων και άλλων θηλαστικών. Ενώ είναι δυνατό για τους κοριούς να μεταδώσουν ασθένειες, το γεγονός παραμένει σπάνιο στην χώρα μας. Αντ’ αυτού, κύρια ανησυχία είναι ο ερεθισμός και η ενόχληση που προκαλούνται από τα τσιμπήματα των κοριών.

Τα τσιμπήματα των κοριών δεν προκαλούν πόνο. Ενόχληση προκαλεί ο κνησμός που είναι το αποτέλεσμα της αντίδρασης του σώματος. Η θεραπεία των τσιμπημάτων τοπικά απαλύνει τον ερεθισμό αλλά τα πολλαπλά τσιμπήματα, που συμβαίνουν συχνά με τους κοριούς, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά.

Τα πολλαπλά τσιμπήματα και η επαφή με τους κοριούς μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε κνησμώδες εξάνθημα ή έκζεμα. Συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας για συμβουλές για την αντιμετώπισή τους. Αυτά τα έντομα, οι κοπριοί δεν είναι ανθεκτικοί σε όλα τα παρασιτοκτόνα, αλλά γίνονται όλο και πιο ανθεκτικοί χάρις στην κατάχρηση των παρασιτοκτόνων. Τα οικιακά παρασιτοκτόνα σε σπρέι ή οι νεφελοψεκαστήρες δεν λειτουργούν για τους κοριούς. Οι εταιρείες ελέγχου παρασίτων αναπτύσσουν νέες μεθόδους απολύμανσης των κοριών.

Σπρέι του εμπορίου για τους κοριούς, οινόπνευμα και κηροζίνη είναι μερικά από τα σπιτικά γιατροσόφια που χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη των κοριών. Ωστόσο, αυτά τα γιατροσόφια θεωρούνται μη αποτελεσματικά και ορισμένες φορές επικίνδυνα για πρόκληση φωτιάς. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους κοριούς είναι να προσλάβετε έναν αναγνωρισμένο ειδικό για τον έλεγχο παρασίτων και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του.

Ερωτήσεις για τα τσιμπήματα από κοριούς

1. Μπορώ να κολλήσω κάποια ασθένεια από δάγκωμα κοριού;

Όχι. Παρά το γεγονός ότι το δάγκωμα κοριού δημιουργεί έντονη φαγούρα και είναι πολύ ενοχλητικό, αυτά τα έντομα δεν είναι γνωστά για τη διάδοση κάποιας ασθένειας.

ΚΟΡΙΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΚΟΡΙΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

2. Οι κοριοί δαγκώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Ναι. Ως νυχτερινά έντομα, οι κοριοί είναι πιο ενεργοί τη νύχτα. Ωστόσο, θα κινούνται επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν χρειάζονται τροφή και ένα άτομο είναι κοντά, ο κοριός είναι πιθανό να δαγκώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως τη νύχτα.

3. Πως μοιάζουν τα τσιμπήματα των κοριών;

Οι κοριοί θα δαγκώσουν πολλές φορές και ακόμη και πριν το δάγκωμα θα “δοκιμάσουν” αρκετές περιοχές για να βρουν την καλύτερη πηγή αίματος. Έτσι, τα τσιμπήματα εμφανίζονται συχνά σε μια γραμμή ή κοντά το ένα στο άλλο. Η περιοχή των τσιμπημάτων από τους κοριούς μπορεί επίσης να γίνει φλεγμονή και να προκαλέσει φαγούρα λόγω αλλεργικής αντίδρασης.

4. Τι πρέπει να κάνω αν με τσιμπήσουν κοριοί;

Δεν μεταδίδουν ασθένειες. Βέβαια εξαρτάται πάντα από τον άνθρωπο και την δερματική αντίδραση που θα έχει. Συνήθως προκαλεί φαγούρα και κάποιες φορές σοβαρό ερεθισμό. Σε μια τέτοια περίπτωση καλό θα είναι να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας.

Κοριοί απολύμανση

Η εταιρία μας διαθέτει άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι ακίνδυνα για ανθρώπους και κατοικίδια, και είναι αποτελεσματικά για οικιακή χρήση καθώς και για χρήση σε κήπους.
Αν οποιαδήποτε παρουσία ενοχλητικών εντόμων ή τρωκτικών σας δημιουργεί πρόβλημα, καλέστε την Απολυμαντική. Οικίες ή επιχειρήσεις, ιδιώτες ή επιχειρηματίες, μπορείτε να απαλλαγείτε από το άγχος των ασθενειών  μόνο με ένα τηλεφώνημα. Απολυμάνσεις Αμπελόκηποι και τέρμα στη ταλαιπωρία σας.

Απολυμάνσεις για κοριούς
Απεντομώσεις για κοριούς
Απεντόμωση  για κοριούς

Επίσης αναλαμβάνουμε:

Διαμερίσματος απολυμανση – Πολυκατοικίας για κοριούς
Απολύμανση Μονοκατοικίας με κήπο για κοριούς

Απολύμανση Επαγγελματικού χώρου για κοριούς

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close